dilluns, 21 de febrer de 2011

TASTETS D'OFICIS

   CURS DE CUINA A L'ESCOLA D'HOSTALERIA 

  El  passat mes de gener un grup de nou alumnes de tercer i quart d'ESO de l'INS Torre del Palau, vàrem participar en un curs de Tastets d'Oficis. Concretament, vam fer un curs de cuina a l'escola d'Hostaleria. Van ser quatre sessions matinals prou interessants.
  Ens van ensenyar, sobretot, que la higiene, l'organització i una bona actitud davant el treball, són importantísims per al  bon funcionament de qualsevol establiment que es dediqui a la restauració.
  En la 1ª sessió ens van explicar alguns dels aspectes més bàsics i remarcables sobre restauració i hostaleria. Després, el senyor Paco, el nostre responsable i instructor, ens va ensenyar a preparar i servir les diferents modalitats de cafè (sol, tallat, cafè amb llet...). Cadascú de nosaltres va preparar un i, quan vam acabar, vàrem fer plegats un petit esmorzar.

  En la 2ª sessió ens van ensenyar a parar bé la taula i a servir de forma adient els diferents plats. Després de fer unes quantes pràctiques, finalment, vàrem dinar  al menjador on esmorzen i dinen habitualment els alumnes  de l'escola d'Hostaleria que fan el cicle formatiu de cuina.
  En la 3ª sessió, l'Enric, un dels cuiners, ens va ensenyar a preparar i cuinar tres plats (un primer, un segon i unes postres). Quan vàrem acabar de preparar els plats, vàrem baixar a veure les instal·lacions de la cuina. L'Enric ens va explicar com s'organitzaven cada dia abans que arribessin els clients a dinar. Un cop allà, vàrem aprofitar per cremar el sucre de les cremes catalanes que havien fet una hora abans. Finalment, vàrem pujar tots al menjador de dalt per dinar els diferents plats que havíem cuinat.

  En la 4ª i darrera sessió, vàrem visitar diferents establiments de restauració ubicats al centre de Terrassa. Un restaurant, una cafeteria i un bar-restaurant. En aquests establiments vam fer una sèrie de preguntes als diferents responsables per poder emplenar les enquestes que ens va donar el senyor Paco. Tots van ser molt amables!

   Cal dir que, l'experiència ha estat interessant per a tots nosaltres, ja que hem descobert una sèrie d'aspectes i  funcionament d'uns establiments que tenim a la nostra ciutat i que desconeixíem totalment.
També ha estat destacable que, diferents companys i companyes del nostre institut, hàgim coincidit en aquesta  activitat, podent gaudir tots junts d'una proposta   educativa
   
  prou interessant, donat que, la majoria de nosaltres, acabarem aquest curs l'ESO. És per això, que aquestes sessions ens han acostat una mica al món laboral i, haver tingut una certa coneixença en aquest sentit, ens ha servit d'ajut i orientació a tots els que hi hem participat.
   
  Alumnes de 3r. i 4rt. d'ESO INS Torre del Palau
         

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada